MónDivers
Anar a la portada de MónDivers

03. Domari

Llengua parlada pels dom, un poble relacionat amb els romanís que, com aquests, té el seu origen a l’Índia. El domari, a Palestina, és parlat per unes 2.000 persones entre Palestina i Israel. El barri gitano de Jerusalem, la localitat de Bir Zeit -a Cisjordània- i la Franja de Gaza són els principals punts de concentració dels dom. A Jerusalem, el nombre de doms és de 1.200, dels quals prop de 200 parlen la llengua domari. L’idioma no té reconeixement.

La gran majoria dels parlants de domari es troben a l’Iran, on segons Ethnologue el parlen més de 1,3 milions de persones. A Egipte el nombre de parlants és de 234.000, i a l’Índia volta els 200.000.

Documento sin título
QUÈ ÉS LA NACIOPÈDIA?

- Una guia de les nacions sense estat i pobles minoritzats del món.

- Ofereix informació bàsica sobre les nacions, completada amb explicacions de fons sobre la història, llengua i organitzacions de cadascuna.

- Actualment tenim llistades una quarantena de nacions, i treballem perquè constantment hi hagi noves incorporacions i actualitzacions. Consulteu la llista completa a la portada de la Naciopèdia.


FONTS

Per a cadascuna de les entrades s’han consultat fonts que hi són citades o enllaçades. Altrament, hi ha algunes fonts principals que són emprades en diverses entrades per a l’elaboració dels seus continguts:

- Informes sobre conflictes i processos de pau d’organismes com l’International Crisis Group, la Chatham House, l’Escola de Cultura de Pau o el Berghof Center.

- Les informacions sobre llengües es basen sobretot en les dades de L’aménagement linguistique dans le monde (complet estudi sobre les polítiques lingüístiques de tots els Estats), Mercator (dret i legislació lingüístics del continent europeu i la Mediterrània) i Euromosaic (informes de bona part de les llengües minoritzades de l’Europa dels 25).

- També s’obtenen informacions generals d’enciclopèdies com Encylopaedia Britannica i Viquipèdia.

Clica per seguir-nos també des de Facebook

Afegeix-nos al teu lector RSS
Documento sin título

MónDivers 2006-2011. Diari digital sobre nacions sense estat, drets humans i conflictes. ISSN: 2013-1089
Inici | Mapa del lloc | Hemeroteca | Contacte
Lloc web desenvolupat amb SPIP | MónDivers es veu millor amb Mozilla Firefox


MónDivers es publica amb llicència Creative Commons