MónDivers
Anar a la portada de MónDivers
Arrel de la web > Naciopèdia > Europa occidental > Galícia > 01. Història > 07. El nacionalisme gallec, al govern

07. El nacionalisme gallec, al govern

Les eleccions autonòmiques gallegues de 2005 van suposar la pèrdua de la majoria absoluta per al PP (els conservadors van aconseguir 37 escons sobre 75) i, en conseqüència, la seva sortida del govern gallec. El Partit dels Socialistes de Galícia (25 escons) i el Bloc Nacionalista Gallec (13 escons) van subscriure un acord per governar en coalició. Per primer cop, el nacionalisme gallec arribava al poder a Galícia. El socialista Emilio Pérez Touriño esdevenia el president de la Xunta de Galicia mentre que el nacionalista Anxo Quintana es convertia en vicepresident.

El govern bipartit gallec ha impulsat la revisió de l’Estatut d’Autonomia de Galícia, que hauria d’atorgar més competències i més autogovern a la Junta.

Documento sin título
QUÈ ÉS LA NACIOPÈDIA?

- Una guia de les nacions sense estat i pobles minoritzats del món.

- Ofereix informació bàsica sobre les nacions, completada amb explicacions de fons sobre la història, llengua i organitzacions de cadascuna.

- Actualment tenim llistades una quarantena de nacions, i treballem perquè constantment hi hagi noves incorporacions i actualitzacions. Consulteu la llista completa a la portada de la Naciopèdia.


FONTS

Per a cadascuna de les entrades s’han consultat fonts que hi són citades o enllaçades. Altrament, hi ha algunes fonts principals que són emprades en diverses entrades per a l’elaboració dels seus continguts:

- Informes sobre conflictes i processos de pau d’organismes com l’International Crisis Group, la Chatham House, l’Escola de Cultura de Pau o el Berghof Center.

- Les informacions sobre llengües es basen sobretot en les dades de L’aménagement linguistique dans le monde (complet estudi sobre les polítiques lingüístiques de tots els Estats), Mercator (dret i legislació lingüístics del continent europeu i la Mediterrània) i Euromosaic (informes de bona part de les llengües minoritzades de l’Europa dels 25).

- També s’obtenen informacions generals d’enciclopèdies com Encylopaedia Britannica i Viquipèdia.

Clica per seguir-nos també des de Facebook

Afegeix-nos al teu lector RSS
Documento sin título

MónDivers 2006-2011. Diari digital sobre nacions sense estat, drets humans i conflictes. ISSN: 2013-1089
Inici | Mapa del lloc | Hemeroteca | Contacte
Lloc web desenvolupat amb SPIP | MónDivers es veu millor amb Mozilla Firefox


MónDivers es publica amb llicència Creative Commons